Това стана ясно от думите на кмета на Карлово Емил Кабаиванов

Животновъди от карловското село Соколица излязоха на протест срещу изграждането на фотоволтаичен парк. Той трябва да бъде разположен върху пасища. Жителите на селото и животновъдите смятат, че проектът ще лиши стадата им от пасища, а семействата им - от поминък. По време на протеста кметът на Карлово обаче заяви, че от Общината се отказват намерението си за изграждане на фотоволтаичен парк.

„Точно на това пасище се гледат много животни. 12 животновъди и семействата им ще останат без поминък. Те няма къде другаде да отидат”, каза Веселина Кулова – организатор на протеста.

„Това е инвестиционно намерение. Разбирам притесненията на хората и се съобразяваме с тях. Желанието ни беше да съчетаем възможността в Соколица да бъдат инвестирани средства за подмяна на водопроводи и нови настилки вследствие на тази инвестиция, но след като животновъдите са притеснени, няма да разглеждаме това предложение”, заяви Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово.

„Още вчера заявих, че се отказваме от това намерение”, добави то.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.