Мария Крашевска е старши лейтенант, председател на Сдружението на жените военни

"В Българската армия човек трябва да бъде силен, волеви и устойчив. Ще ми се обществото да вярва в своята армия". Това заяви Мария Крашевска, старши лейтенант, председател на Сдружението на жените военни за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Аз съм от семейство на военнослужещи. Майка ми почина при изпълнение на служебните си задължения. Реших армията да бъде моето призвание. Баща ми беше категоричен, че не иска да бъда военна, затова завърших Връзки с обществеността. През 2001 г. обаче се записах. 

Децата й се гордеят с професията й. "По-малкият ми син говори с вълнение, че съм част от българската армия. Той обаче иска да се занимава с компютри", разкри лейтенатът.

Според нея Министерството на отбраната представя различни програми за приобщаване в армията. "Около 1000 лева без надбавките е стартовата заплата за войник в армията. Има програми, които да привличат кадри, няма толкова голям недостиг", обясни тя.

По думите й армията ни е силна и боеспособна да се справи във всяка една ситуация. "Няма защо българските граждани да се притесняват за сигурността си", увери Крашевска.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.