В Бургас трима зрелостници бяха санкционирани за това нарушение

„Млади хора, не избивайте комплекси с такива прояви. Разстоянието от веселбата до трагедията е много късо”, призова Красимир Георгиев от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България.

В четвъртък дрифтене по централен булевард вдигна на крак полицията в Бургас. Оказа се, че зад волана са седнали абитуриенти. Шофьорите са  трима 19-годишни ученици, които завършват гимназията по автотранспорт в Бургас. Момчетата решили да отпразнуват завършването на средното си образование по този начин. След намесата на полицията обаче празненството завърши с отнети книжки за 12 месеца и глоба в размер на 3000 лева.

Според Красимир Георгиев от кадрите става ясно, че липсва лицето на държавата, липсва и семейното възпитание. По думите му липсва и обществото, което, вместо да негодува срещу подобни прояви, избира да заснеме това „престъпно шоу” с телефона си, с което подкрепя деянието.

Абитуриенти останаха без шофьорски книжки след дрифтене

„Можеше да пострадат други участници в движението, дори самите снимащи”, категоричен е експертът. Според Георгиев „Пътна полиция” е можела с превенция и контрол да предотврати подобни сцени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.