Инцидентът е станал във Враца

Баскетболен кош падна и рани тежко 15-годишно момче в двора на училище във Враца. Детето е с черепно-мозъчна травма и може да се наложи сложна оперативна намеса. Настанено е в „Н. И. Пирогов” в София. Инцидентът станал вечерта на неучебния и неприсъствен за учениците от Враца 2 юни.

И сградата, и дворът на училището в идеалния център на града били заключени. Младежи от друго училище обаче прескочили оградата, намираща се точно срещу Районното полицейско управление, за да спортуват.

Постоянен арест за майката, обвинена в убийство на детето си в Желязно

„По време на баскетболна игра един от младежите е пострадал, тъй като, мятайки топката, се е хванал и за ринга. Повлича баскетболния кош и той пада върху него”, обясни директорът на училището Нели Борчева.

Според източници на NOVA сигналът, подаден на телефон 112, гласял, че върху момчето е паднало кошче. Въпреки абсурдното съобщение, линейката пристигнала за 3 минути. Детето било в безсъзнание и се наложило още на вратите на Спешно приемно отделение да го чакат реаниматор и хирург. 

Футболна врата падна върху 3-годишно дете в Асеновград

Д-р Ростислав Стефанов е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Той е посрещнал пострадалото дете в болницата. „Аз слязох долу. Детето беше в тежко състояние. Тъкмо беше направен скенер на цяло тяло. Данни за тежка черепно-мозъчна травма и контузия на гръден кош”, спомня си лекарят. Наложило се детето да бъде интубирано и поставено на кислородна вентилация, а след това незабавно е транспортирано в „Пирогов”. Дали ще се предприеме оперативна намеса на главния мозък на детето, ще преценят колегите му на място.

Метална платформа затисна две деца в Монтанско

От училището твърдят, че преди десетина дни всички техни ученици били предупредени да не ползват коша, защото е опасен. „Бях уведомена от учителите по физическо възпитание и спорт, че кошът не е стабилен. Това беше достатъчно, за да го обезопасим със съответната лента и предупредителната бележка и това стана достояние на нашите ученици, за външните - няма как”, каза директорката на учебното заведение.

В момента текат процесуално-следствени действия за установяване на всички обстоятелства около случилото се.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.