Собственикът е санкциониран

Отново туристи с джип на дюните. Този път автомобилът е навлязъл и заседнал на плажа край Созопол. Колата е на украински гражданин, който пристигнал у нас на 4 юни. Той е установен чрез служба "Миграция". Осъществен е контакт с него и му е наложена глоба в размер на 1000 лева. 

„За случая научихме от медиите. Дойдохме на място, за да констатираме нарушенията. Прекият отговорник за контрола на действията на нарушителите е РИОСВ, защото това е защитена местност „Ропотамо”. И разбира се - ОД на МВР. Това е третото установено нарушение за месец. И в трите случая нарушителите са украински граждани. Това, че са чужденци, не ги освобождава от отговорността да спазват нашето законодателство”,заяви в ефира на „Здравей, България” областният управител на Бургас Стойко Танков.

По думите му санкциите за подобни нарушения варират между 1000 и 3000 лева. „В конкретните случаи наложените глоби са от по 1000 лева. Може да има и имуществена санкция до 5000 лева”, обясни Танков.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.