Състезателката бе спасена от старши треньора на САЩ

Състезателката по синхронно плуване Анита Алварес бе спасена от удавяне от старши треньора на САЩ, след като загуби съзнание по време на Световното първенство в Будапеща, предаде БГНЕС.

Отстраниха двама национали от отбора на България за Световното по плуване

Андреа Фуентес се хвърлила да спаси Алварес, която потънала на дъното на басейна и не дишала в края на съчетанието й на финала в соловите изпълнения. „Всички бяхме изплашени до смърт. Трябваше да скоча, защото спасителите не го сториха“, сподели Фуентес, цитирана от испанския вестник "Marca".

Създават „отворена категория“ за транссексуални атлети в плуването

Треньорката, която не била в плувно облекло, а по къси панталони и тениска, се гмурнала до дъното на басейна и извадила Алварес на повърхността. „Бях уплашена, защото видях, че не диша, но сега е много по-добре. Беше много интензивно. Мисля, че поне две минути не поемаше въздух, защото дробовете й бяха пълни с вода. Но успяхме да я спасим, тя изплю водата, изкашля се и това беше всичко“, добави Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка в синхронното плуване.

Алварес била изнесена на носилка до медицинския център на басейна. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.