Божидар Семерджиев говори първо пред NOVA

Първо пред NOVA говори братът на Георги Семерджиев - избягалият шофьор от катастрофата в София. Семейството на мъжа се надява той да е жив. Близките му нямат връзка с него от вторник следобед.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

„Майка ми и баща ми все още не са спали. Това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре, ще си поемем последиците, ще си научи урока. Единственият проблем, за който се извинявам, е загубата на двете момичета”, каза брат му Божидар Семерджиев.

Той видял с очите си телата на загиналите. Когато разбрал за индицента, отишъл на място.

Моментът на удара при тежката катастрофа в София (ВИДЕО)

„Много се извинявам за загиналите хора. Не съм очаквал брат ми да направи такова нещо. Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен. Не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е и никога не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак да има загинали... И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости и ето какъв е крайният резултат”, разказа още братът.

Георги Семерджиев често сменял колите. „Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам са намерили само телефоните в колата му. Нямам идея за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с книжка”, обясни още Божидар.

Шофьор с 50 нарушения, карал с фалшиви номера, причинил катастрофата в София

По информация на NOVA, потвърдена от разследващи, първоначално Семерджиев е бил задържан по разследване на ГДБОП и Специализираната прокуратура за черно тото през 2010 г. Не е бил съден за това впоследствие.

„За черното тото е имал криминални прояви - преди 10-12 години. Аз бях по-млад, не съм запознат. Но с коли не е имал криминални прояви. От няколко месеца се занимаваше с автомобили. Точно започна да му потръгва и нещо се срина надолу”, каза още Семерджиев.

В последните месеци Семерджиев е бил собственик на автомивка, която се намира в района на катастрофата. „С автомивката не вървеше, затвори я. Може би нещо на психична основа го е ударило”, предполага Божидар.

Кола се разцепи при тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той иска да види брат си жив и здрав, но също така и да понесе последствията за стореното.

„Ще си научи урока, ще влезе в затвора, колкото и да ми е гадно да го кажа... Така трябва. Това е правилният начин. Не мога да си избера брат ми, обичам го, прави всичко за нас, дава си живота”, обясни Божидар Семерджиев.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.