Той коментира възможностите за борба с инфлацията

„Искаме да сменим политическата система, защото виждаме, че за 33 години ние сме най-бедната страна в ЕС. По-голямата част от хората искат смяна на модела. Това е естествено и логично продължение”, коментира Пламен Данаилов от „Има такъв народ" в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според политика едно от основните оръжия за борба с инфлацията са инвестициите. ”В бюджета беше заложена огромна сума за инвестиции и нищо не се реализира. Това, което ще бъде предложено в ЕС за гласуване на 30 септември, е налагане на данък и изземване на големите печалби на енергийните дружества. Това ние сме го направили. Компенсациите за бизнеса за електроенергия се плащат изцяло от енергийните дружества. Ние сме предприели много изпреварващи стъпки, за да запазим конкурентоспособността на българския бизнес", коментира Данаилов.

Предизборен сблъсък за външна политика

„Трябват инвестиции. Само когато има инвестиции, се създават високи доходи. За съжаление, предишното правителство изгони доста инвеститори. За първи път в България имаме такъв отлив. 550 млн. евро за първите 6 месеца на тази година е отливът на преки чуждестранни инвестиции. Това е рекордна отрицателна стойност, отбелязана в България за всички времена”, посочи още политикът от ИТН.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.