Шофьорът бил пияни заспал в движение

Шофьор на атракционно влакче в курорта "Слънчев бряг" се е блъснал в магазин. По информация на полицията шофьорът е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1.10 промила.

При инцидента има пострадала 63-годишна английска туристка. Тя е била клиентка в магазина. Жената е с фрактура на дясната подбедрица. Откарана е в УМБАЛ-Бургас. Шофьорът е заспал в движение.

Атракционното влакче, което се блъсна в супермаркет в "Слънчев бряг", е отдадено по договор на частна фирма. Тя оперира по предварително одобрена транспортна схема в курорта. Това съобщиха от ръководството на "Слънчев бряг" АД. Оттам уточниха, че фирмата наемател има задължение и отговорност изцяло за извършването и обезпечаването на тази дейност, както за безопасността, така и при възникване на щети. 

"Следим за състоянието на пострадалата туристка чрез представители на туроператора", посочиха от ръководството на "Слънчев бряг" АД.

Продължението на тази история очаквайте утре сутрин в "Събуди се". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС/БТА