Политикът коментира целите на БСП в новия парламент

„Всеки ден провеждаме срещи с гражданите. Имаме и чувстваме подкрепа. Мобилизирани сме. Важно е какво се прави, а не това, което се говори. Има популистки формации, но БСП е партия на 130 години”. Това коментира Филип Попов от БСП, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политикът допълни, че единствено БСП предлага за първите 100 дни 10 конкретни и ясни мерки. „Ние сме се доказали като държавническа партия, която има държавнически подход за разрешаването на всички проблеми в България. Първите конкретни мерки са да се изземат свръхпечалбите на енергийните дружества и да се разпределят справедливо между домакинствата и фирмите. Да се въведе таван на цените, да се увеличи минималната работна заплата, да се преизчислят пенсиите, да има безплатни лекарства и учебници. Също така, да се определи прага  на енергийната и водна бедност и да се помогне на тези хора”.

Владимир Чуков: Русия е в безпрецедентна изолация

„Когато се опитахме да съставим правителство с мандата на ПП, след като беше гласуван вот на недоверие, ние ясно и категорично заявихме нашата позиция за стартиране на преговори с всички газови доставчици. Това означава включително и с „Газпром”, за да защитим интересите на България, на всеки един български гражданин и на всяка една българска фирма. Ние сме ясни, категорични  и последователни в тази позиция. И мисля, че нашите коалиционни партньори разбират необходимостта от стартиране на преговори с всички възможни доставчици, за да обезпечим газовата необходимост на България”, каза Попов.

Той смята, че България трябва да има нормални отношения с всички, включително и с Руската федерация. „Разбира се, осъждаме военните действия, защото в Украйна  загиват хора. И тази война се води на 200км от българската граница. Категорично се противопоставихме на възможността за изнасяне на оръжия за Украйна, защото прекият износ на оръжие от България за Украйна означава въвличане на страната ни в този конфликт”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.