Според него в Черно море имаме газхидрати, чрез които може да се осигури газът

"Трябва да бъдат възстановени нормалните отношения с Русия. Разбира се, че трябва да има разговори с "Газпром". Не можеш да стигнеш до най-добра цена и сигурни доставки, ако изключиш основния ти доставчик. Това коментира за "Твоят ден" Борислав Гуцанов от БСП.

Според него ключово важно е да има таван на цените. "Втечнен газ, който идва през два океана не може да е по-евтин от руския, който идва през една тръба. В Черно море имаме газхидрати, което се разработва вече в Япония, Китай и Австралия. Защо ГЕРБ не го разработиха, а са отказали на Германия? Можем чрез него да си задоволим нуждите за газ, че и да изнасяме", подчерта Гуцанов.

Зафиров: Най-големите заплахи за националната сигурност са неравенствата, мигрантският натиск и бедността

"Кабинетът не е приемал комуникационен план за приемане на еврото. "Страната ни трябва да влезе в Еврозоната, когато е готова. Няма нищо лошо хората да научат стъпките, плюсовете и минусите. Все още няма фиксиран курс за приемане на еврото, тук може да се получи напрежение. След доклад на БНБ ще се определи курс и ще се види дали е добре за българската икономика да приемем Еврозоната. БСП е против коментиране на конкретна дата за приемане на еврото отсега", заяви той.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.