Това каза лидерът на партията в "Здравей, България"

По-малко от седмица преди предсрочния парламентарен вот, лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов гостува в „Здравей, България”. Той заяви, че биха подкрепили единствено кабинет с мандата на „Възраждане”.

„Нашата цел е да убедим максимален брой хора да гласуват за „Възраждане”, за да може България да бъде независима държава и да не бъде намесвана в чужди конфликти”, каза още Костадинов. По думите му ако се състави друго правителство, то ще е за да вкара страната ни в конфликт.

Помолен да изброи четири държави, които не членуват в НАТО или Европейския съюз, но които са добре управлявани и с висок стандарт на живот, лидерът на „Възраждане” каза: „В Европа има и втори Европейски съюз. Казва се ЕАСТ – Европейска асоциация за свободна търговия. Тя обединява четирите най-богати държави в Европа. Те не са в Европейския съюз. Това са Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн”.  

Ожесточени боеве в Украйна

Костадинов коментира и войната в Украйна. По думите му референдумът в няколко окупирани от Русия украински територии представлява нарушение на международното право. „България вече е признавала такъв тип нарушение”, каза кандидатът за депутат като обясни, че визира Косово. „Русия ще спечели тази война, защото тя отиде там, за да защитава свои сънародници, които бяха подложени на 8-годишен тормоз”, категоричен е лидерът на „Възраждане”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.