Повредени са около 80 км пътища

Порои в Албания разрушиха мостове и улици, наводниха земи. 

Проливните дъждове в Албания на 26 септември доведоха до проблеми в района на северноалбанския град Шкодра, предаде Албанското радио и телевизия (RTSH). Придошлите реки са причинили значителни щети на селски пътища, мостове, сгради и напоителни канали, сочи официалната информация от община Пука, която се намира в централната част на Северна Албания. Повредени са около 80 км пътища. Два от пътищата в района са напълно разрушени, а масивни свлачища има по пътищата Бицай – Блинищ – Крова, както и по всички селски пътища. В тази област са повредени още напоителният канал Рас Кужен, мостът на село Джеджан и покривът на местното училище.

Лошото време създаде проблеми и в района на Дукагини близо до Шкодра. Заради придошлите реки мостът, който свързва село Тет със село Ндърлюсай, е повреден.

Трус в Албания

В района под Шкодра проливните дъждове през нощта са наводнили няколко хектара земя. Застрашено от наводнение е село Дараджат, тъй като река Буна е отнесла част от насипа и има опасност той да се срути.

За момента ситуацията в района на Шкодра е под наблюдение, а местните институции работят за преодоляването на щетите и предприемат мерки на място в районите с висок риск от наводнения.

 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА