Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, причинил катастрофата на Околовръстното край София на 25 септември 2022 г.

Първоначално той беше обвинен за престъпление по непредпазливост. 

При катастрофата загина 64-годишен французин, а 62-годишна жена и 46-годишен мъж са с телесни повреди. 

Гледат мярката на шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното

В хода на разследването бяха събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е установено, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били пострадалите, обвиняемият не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстното: Съжалявам! Извинявам се на семейството си (СНИМКИ)

Заради това Любенов е обвинен в умишлено причиняване на 64-годишният французин. Според обвинението случаят е особено тежък и поради това деянието е квалифицирано като престъпление.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Софийски градски съд по искане на СГП. Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.