47-годишния Петрунин е депутат от партията на Владимир Путин

Почина високопоставен член на партията на Владимир Путин „Единна Русия” и зам.-председател на Комисията по енергетика в руската Дума. От пресслужбата на парламента съобщиха, че кончината на 47-годишния Петрунин е в следствие на тежко и продължително боледуване,  съобщава „РИА Новости”.  Официално не бе посочено от какво е боледувал депутатът. Появиха се спекулации, че смъртта му е в следствие от усложнение от тежък COVID-19.

През 2016 година той става депутат от региона Тула. След избирането си за народен представител той напуска ръководен пост в компания, която се занимава с изграждането на важни енергийни проекти, включително строежа на газопроводи.

По повод кончината на своя колега председателят на руския парламент Вячеслав Володин заяви: "Николай Юриевич беше професионалист и отговорен човек. Той се ползваше с авторитет сред колегите си. Спечели и доверието на избирателите си. Изказвам дълбоките си съболезнования на семейството и приятелите на Николай Юриевич. Мир на душата му", се посочва в съобщението.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.