Той е в България заради програма за млади актьори, в която ще бъде ментор

Актьорът Димитър Маринов гостува в “Интервюто в Новините на NOVA”. Маринов е в България заради програма за млади актьори, в която ще бъде ментор. Тя се организира със съдействието на Столична община. Вторият проект, който го доведе на родна земя е третото издание на "Екранна академия" за актьори, организирана от Национален фонд "Култура". В нея младите актьори ще имат възможността да се запознаят с техники, похвати и начин на работа в бранша в САЩ. 

“Това, което има в България, като начин на мислене сред младите хора, го няма дори и в САЩ”, категоричен бе актьорът. “Проблемът е, че ние - старата генерация, трябва да ги учим не какво да правят, а защо. Не какво да мислят, а как”, смята той. 

Най-важното е да се работи индивидуално с всеки талант, издаде своята тайна на ментор Маринов. “Аз работя с всеки един студент поотделно.  Всеки е индивидуален, няма общ знаменател”, каза той.

Актьорът определи като свои най-големи ментори диригента на филхармония “Пионер” - Влади Симеонов, както и проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев. 

“Няма малка и голяма мечта. Има твоя лична мечта. Тайната на Холивуд - те търсят това, което нямат”, каза още Маринов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: