Тя участва в два филма, претенденти за Оскар - "Вавилон" и "Амстердам"

На Марго Роби отне известно време, за да покаже своята звездна сила. Звездата от "Вавилон" влезе в историята преди дни, когато стана най-младият актьор, който някога е получавал специалното отличие „BAFTA: Живот в снимки“.

Пътят на Марго Роби - от касиер в метрото до холивудска звезда (ГАЛЕРИЯ)

Обикновено запазен за режисьори с десетилетна кариера, отличието отиде при Роби за нейния огромен принос към киното за сравнително кратко време. През 2013 г. тя за първи път избухна, участвайки във „Вълкът от Уолстрийт“ и „Въпрос на време“, а през годините се утвърди с работата си като продуцент чрез нейната компания LuckyChap Productions.

На церемонията, проведена в централата на BAFTA в Лондон, Роби каза, че не се е чувствала уверена в работата си като актриса до „Аз, Тоня“ през 2017 г., където изигра отмъстителната надежда за олимпийско фигурно пързаляне Тоня Хардинг и спечели първата си номинация за „Оскар“.

„Амстердам“ с Робърт де Ниро, Марго Роби и Крисчън Бейл тръгва по родните киноекрани

Когато за първи път гледах филма „Аз, Тоня“ и си казах „Аз съм добър актьор“, каза тя. Именно тази увереност я накара да посегне към своя идол Куентин Тарантино, каза тя на публиката, като отбеляза, че работата с режисьора е „нещо, което е безпроблемно за мен“. Нейната смелост беше възнаградена и в крайна сметка доведе до ролята на Роби в „Имало едно време в Холивуд“ на Тарантино като Шарън Тейт.

Марго Роби участва в два филма, претенденти за Оскар - "Вавилон" и "Амстердам".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.