Отличието е заради серия от репортажи, посветени на неуката художничка Фанка Борисова

Репортерът на Новините на NOVA Глория Николова е победителят в категория “Електронни медии” на Годишните награди за журналистика “Валя Крушкина”.

Отличието е заради серия от репортажи, свързани с проблема с психиатричната грижа и живота на хората в социалните домове в България и посветени на неуката художничка Фанка Борисова, която рисува зад стените на дом за хора с интелектуални затруднения. 

Благодарение на екипа на NOVA Фанка Борисова вече има три реализирани изложби в страната, с което сбъдна дългогодишна мечта.

“Щастлива съм, че именно с проблема, свързан с хората, които живеят в социалните домове у нас, заслужихме тази награда. С историята на Фанка Борисова ви показахме, че тези хора могат да бъдат полезни на обществото ни и насочихме вниманието на държавата към тях. На грамотата пише, че всеки проблем е значим, дори ако от него зависи съдбата на един единствен човек. Първата изложба на Фанка предизвика опашка в София, към днешна дата изложбите вече са три”, каза журналистът Глория Николова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.