Коментар на Сибина Григорова и Ирена Тодорова

Политическото лидерство на Борисов изгря заради любовта на журналистите. Беше много различен и интуитивен, пускаше шеги на място. С времето обаче си загуби нервите, а така губи търпение и харизма, това е голям риск за журналистите. Не е редно политиците да ни учат, опасно е дори. Това каза в "Твоят ден" Сибина Григорова.

Според нея политиците пишат история с всяка дума. "Не си представям, че искат да напишат тази история за техните внуци. Политиците имат много силно желание за контрол над процесите, които текат. Излязохме от руслото на предвидимост и това ги разклати. Започнаха да текат няколко различни процеса - един от тях е маргинализация на гражданските елити - говори се за народа, но и се опаковат групи за натиск. Изведнъж елит стана грозна дума", сподели тя.

Ирена Тодорова от своя страна смята, че политическата ситуация много нажежена. "Може би до края на мандата на НДСВ имахме едно лустро и една фасада, която оставаше неща извън камерите. В момента всички са се разпасали, такова политическо говорене не помня да е имало в цялата ни история. Обикновено намеци и упреци към журналистите правят крайно леви или крайно десни популистки партии, а тук виждаме такова говорене и от мейнстрийм партиите, тоест от цялата политическа палитра. Това е процес на нажежаване на отношенията, но скоро ще се върнем в нормално русло", посочи тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.