Според него парламентът е изчерпан и остават няколко седмици до края на съществуването му

С недоверие и насмешка посрещаме кандидатурата за премиер на Николай Денков с мандата на ПП. Не смятаме, че той би провеждал политики, които да са в защита на националния интерес, да са добри за българските граждани. Това каза Петър Петров от "Възраждане" за "Твоят ден".

ПП ще номинира Николай Денков за премиер

По думите му Денков и като министър на образованието не е провеждал политики в полза на българските деца. "Това правителство няма да бъде подкрепено в пленарна зала. Ако ние получим третия мандат, ще представим състав на правителство. Евроатлантическите политики противоречат из основи на нашите, няма как да подкрепим такива виждания. Затова и не бихме влезли в разговори с "Български възход", заяви той.

Според него парламентът е изчерпан и остават няколко седмици до края на съществуването му. "Подкрепата към нас постоянно се повишава. Обираме протестния вот на партиите, които разочароваха избирателите", смята Петров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.