Според него това, което би могло да обедини депутатите, са ясни национални цели

„И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим, сигурно пак няма да събере мнозинство”. Това каза в студиото на „Здравей, България” кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната” Николай Денков.

Според него това, което би могло да обедини депутатите, са ясни национални цели, които трябва да се решат като Шенген, еврозона.

По думите му няма как да има коалиционно споразумение между ПП и ГЕРБ, ДПС. 

„Няма как да има техен министър в дадена сфера. Техен министър означава да имаме подписано коалиционно споразумение. Ако те подкрепят съответната декларация, може да обсъдим как би изглеждал съставът на МС от наша гледна точка”, поясни Денков. Според него е възможно в евентуалния им кабинет да има министри на БСП. 

„Борисов в момента не може да обедини хора. Той е свикнал да хока другите. Дали аз мога, ще видим. Този модел, при който обществените пари могат лесно да изтичат в огромни количества, трябва да престане. Това ще стане чрез законите, свързани с правосъдната система. Цялата атака как Асен Василев не разбира от финанси е чисто политическа атака. Той е изключително добър финансов министър”, смята Денков.

На въпрос при неуспех на втория мандат очаква ли ГЕРБ, ДПС и БСП да се съберат и да направят правителство с третия мандат, Денков заяви следното:

„Не е изключен вариант, но в този вариант ще е ясно кой носи политическа отговорност. Но дори по този начин, аз не си представям Борисов начело на едно такова правителство”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.