Те подозират, че това е опит за сплашване

Приятели на убития преди година в столичния квартал "Люлин" Илиян Илиев са привиквани в полицията, за да подпишат предупредителни протоколи. Сигнал срещу тях са подали близки на убиеца, които твърдели, че са стресирани от призивите им за протести срещу пускането му под домашен арест. Жестокото убийство стана след празненство със заря, в чест на новородено. Младият мъж беше убит с нож пред очите на приятелите му.

Убийство на млад мъж в София

Поли Ванкова е била близка приятелка на убития Илиян. Тя е била привикана от разследващ полицай в 9 Районно управление, за да подпише предупредителен протокол. „Защото от момента на убийството на Илиян досега аз и колегите ми от групата на „Люлин” правим постове и публикации, свързани с убийството. Публикациите ни са на тема възмущението ни от решенията на съдебната система", каза тя.

Как се стигна до убийството в „Люлин” заради заря?

Приятелката на убития мъж разказа още, че в деня, в който съдът е пуснал убиеца под домашен арест, тя направила поредна публикация. С нея призовала жителите на квартала да се присъединят към мирен протест пред блока на извършителя. Близките му обаче решили, че това е заплаха за тях, допълва Поли Ванкова.

„И аз очаквам да бъда призован, но ще подкрепям групата, до последно, докато убиецът не получи това, което трябва да бъде – да бъде в затвора, а не на свобода”, категоричен беще друг приятел на Илиян – Емил.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.