Народните представители настояват правителството да се погрижи за честното провеждане на изборите

Първи коментари в парламента за новия служебен кабинет. Депутатите избягват да дават оценка за свършеното до този момент, но са категорични в очакванията си. Настояват новият служебен кабинет да се погрижи за честното провеждане на изборите, като по думите им това ще е трудна задача, предвид вота и на хартия, и на машина. Друга заръка е да не променят външно политическия курс на страната по отношение на войната в Украйна. Част от народните представители не пропуснаха и критиките към част от министрите, които не бяха сменени.

„Има сектори, в които министрите се справиха добре, в други - лошо. Радваме се, че оценката на президента за Минеков съвпада с нашата. Ако има истински силен провал, това е в сферата на културата”, посочи Тома Биков от ГЕРБ.

„Служебният кабинет трябва да осигури честни избори, а тази задача сега ще е трудна заради бюлетините. Да не вземат страна в политическите спорове”, призова Кирил Петков от ПП.


„Нямаме очаквания от служебния кабинет. Нямаме никакво доверие на Атанас Пеканов и сме уверени, че този субект ще саботира работата на правителството в частта за предоговарянето в Брюксел. Странно е защо българският президент го остави в кабинета”, заяви Костадин Костадинов.  

„Да работят по-добре, въпреки че щом са същите лицата, е много трудно да се очаква това”, пожела Георги Гьоков от БСП.

„Ние ще следим и коригираме да не променят външнополитическия курс на страната по отношение на войната. Това е важно. За съжаление в това Народно събрание бяха провалени усилията ни за членството в Еврозоната и това се отлага”, заяви Атанас Атанасов от „Демократична България”.  

„По основните въпроси се справиха добре, въпреки че нямаха много правомощия. Да продължат да работят по основните задачи пред държавата, основните въпроси, които касаят Плана за възстановяване и устойчивост”, смята Виолета Комитова от „Български възход”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.