Актрисата разказа как се е справила с булимията си

Актрисата Джейн Фонда не е била сигурна дали ще доживее до 30-годишна възраст, заради хранителните разстройства, от които страдала на младини. В подкаста Call Her Daddy, цитирана от БГНЕС, Фонда разказа как се е справила с булимията си в самото начало на своята кариерата.

"На 20-годишна възраст започнах актьорска кариера и страдах много от булимия. Водех истински таен живот", сподели тя. Според нея това състояние силно е повлияло на живота и дори на кариерата й: „Бях много нещастна. Струваше ми се, че няма да изкарам до 30 години. Почти не излизах от къщи и не се срещах с никого, защото бях нещастна поради хранителни разстройства. Освен това участвах във филми, които не ми харесваха", добави тя.

Първоначално нейните хранителни навици изглеждали доста "невинни". Хранителното разстройство обаче скоро започва буквално да „завладява“ всички аспекти от живота й.

„Това се отразява във външния ви вид и в крайна сметка изглеждате уморени. С този начин на живот става невъзможно да имате истинска връзка. Денят ви е изграден само около това да получите храна и след това да я изядете. Поради това трябва да сте сами, така че никой да не го види и да не знае какво правите. Това се превръща в пристрастяване и веднага щом поставите малко храна в себе си, веднага трябва да се отървете от нея", разказа Фонда.

Холивуд и семейството й оказват психологически натиск върху нея. Когато актрисата навърши 40 години, тя започна да се чувства "все по-зле и по-зле". Тогава си мислех: "Ако продължавам така, ще умра", разказва актрисата.

По това време Фонда вече има съпруг, деца и успешна кариера и "осъзнава колко важен е животът й" и реши да се справи с тази ситуация. "Беше наистина трудно. Но колкото повече време минава от последната проява на болестта, толкова по-лесно ти става", каза тя.

Джейн Фонда по-рано разкри как е възродила кариерата си след прекъсване от актьорството за повече от 15 години. Двукратната носителка на "Оскар" възвърна популярността си през 2005 г. с филма "Ако свекървата е чудовище", в който си партнира с Дженифър Лопес. На върха на кариерата си през 70-те години актрисата си взе почивка от актьорството и стана активистка като се обяви против войната във Виетнам.

Мнозина познават Джейн Фонда с нейните серии за аеробни упражнения. Активността на фондацията продължава и до днес: тя се бори за правата на жените и се противопоставя на сексизма.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.