Христо Турлаков пое поста в края на декември

Христо Турлаков е новият президент на Българската федерацията по кънки. Той пое поста в края на декември миналата година.

„Основното ми желание е популяризирането на спорта, на федерацията, както и увеличаването на публиката в залата и децата по пързалките. Искам да се разбере, че в България има много добри фигуристи, трудят се много сериозно. И за тези деца трябва да се знае и да се чува за тях”, обясни Христо Турлаков,  

Другата му цел е да се организират големи първенства.

„Препятствията за постигането на тези цели са страшно много. Общо взето проблеми има постоянно. Най-големият проблем са базите в България, студът на пързалката. Ако един състезател е достатъчно упорит  и има достатъчно желание да преодолее всичките проблеми, в обши линии има гаранция за успех”, допълни президентът на федерацията.

Според него в момента фигурното пързаляне в България има много повече състезатели и съответно повече шансове за представяне в чужбина.

„Фигурното пързаляне в света се е развило много в технически аспект и мога да кажа, че сега състезателите трябва да постигат много повече, за да могат да се класират на световния лед”, разказа още Христо Турлаков.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.