Има ли реална опасност за музиканта след песента за Северна Македония

След като преди дни музикантът Иван Динев-Устата разбуни духовете в съседна Северна Македония със своята песен „Урок по история на Македония”, изпълнителят получи стотици съобщения със заплахи за живота му. Вчера певецът е подал сигнал в полицията, а днес документите ще стигнат и до ДАНС и Министерството на външните работи.

Закани за убийство към рапъра Устата заради песен за Северна Македония

В сряда рапърът коментира, че въпросите, които му задали в полицията, били абсурдни. „Затова реших да се обърна към по-висши институции”, каза Динев.

"Оказа се, че за човек като мен няма място там, попитаха ме абсурдни неща като това как са открили профила ми в мрежата. Казаха ми, че нямало точно обява къде какво ще се случи, казах им как някой ще ми каже – сега като излезеш от театъра ще те чакаме еди си къде си", сподели певеца. 

По думите на изпълнителя заплахите продължават, но и подкрепата към него е голяма. "Хората ме подкрепят и ме чуха, очаквам да ме чуе и държавата", допълни той.

Софийска районна прокуратура се самосезира по случая. Образувана е преписка, а прокурор ще направи лична проверка.

 

 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.