Според бившия руски депутат авоари за 250 млрд. долара са напуснали Русия

„Резултатите от година война са чудовищни за Русия, става въпрос за огромни загуби. Санкциите са много големи, те са половината от всички финансови ресурси на страната. Русия е в пълна международна изолация”. Това заяви в извънредното студио на NOVA NEWS "Година в ада на войната"  Генадий Гудков – бивш депутат от руската Дума.

Относно речта на Путин, Гудков каза, че Путин е трябвало да мълчи или да говори. През 2022 г. е било по-добре да мълчи, отколкото да говори. „Мълчеше, защото нямаше какво да каже. Резултатите от едната година война са чудовищни за Русия. Става въпрос за огромен заговор”, каза бившият руски депутат.

„Войната започна неочаквано за по-голямата част от обществото и от обкръжението на Путин. Министри, ръководители на най-големите компании не знаеха нищо и не подозираха, че на 24 февруари ще започне войната. Дори вицепремиерите на правителството не знаеха. Войната от самото начало беше загубена. Това е безумие, което не може да бъде обяснено”, обясни бившият депутат от руската Дума.

Според бившия руски депутат 250 млрд. долара са напуснали Русия, а Путин се опитва със заплахи да спре тази тенденция. Гудков е категоричен, че всичко, което може да бъде изтеглено от Русия, ще напусне страната. По думите му Пригожин ( известен като готвачът на Путин) подготвя обвинение към генералите, че те са загубили войната.

Той посочи като евентуални приемници на президента Владимир Путин медийния магнат Юрий Ковалчук или Николай Патрушев – секретар на съвета по сигурността в Русия.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.