По предварителна информация става дума за разследване на принуда

МВР претърси тази вечер офиси на Велико Желев в София и негов имот във Варна. Бизнесменът присъстваше на претърсването в столицата. Малко след 22:30 часа беше изведен от полицията и прибран в патрулен автомобил.

По предварителна информация става дума за разследване на принуда, научи NOVA. Желев е упражнил насилие върху негов служител и го е накарал да подпише документи с невярно съдържание. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Велико Желев е бивш шеф на АПИ.  В момента е председател на съвета на директорите на фирма „Хидрострой”, която получи поръчката за 360 млн. лева за строежа на тунела под Шипка. Фирмата, която е основана през 1962 г., се занимава основно с асфалтиране на пътища, ремонти и зимно поддържане.

Консорциум от фирми, начело с „Хидрострой”, пое изпълнението на проекта за Северната скоростна тангента. А преди около седмица служебният регионален министър Иван Шишков направи проверка на този обект, като бяха взети проби от асфалта. По-късно Шишков каза, че липсва една трета от асфалта, който е по проект.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.