Това е станало при съвместна акция на МВР и прокуратурата

Разкриха нарколаборатория, изградена за близо 2 милиона лева, край сливенското село Асеновец, обяви по време на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Това е станало при съвместна акция на МВР и прокуратурата. Съоръжението е било предназначено за производство на марихуана. Изградено е на площ от над 600 кв.м и се намира под земята.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Подземната нарколаборатория е със специален вход – през изоставен катастрофирал микробус. Мястото е със собствено захранване от вкопан на над 5 метра в земята генератор. 

Съоръжението е направено под селскостопанска постройка в имот, който е взет под наем.

„Благодарение на задълбочена работа от страна на нашите колеги, продължила 4 месеца, беше установена и изведена организирана престъпна група, която се занимава с производство на марихуана в промишлени количества. Лабораторията е направена на много високо технологично ниво”, уточни главният секретар на МВР Петко Тодоров.

„Повдигнати са им обвинения за 2 престъпления – засяване и отглеждане на наркотично вещество и държане на суха растителна маса канабис в големи количества, която е оценена на стойност около 240 000 лв.”, обясни окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

Задържаните не са оказали съпротива по време на ареста, уточниха от полицията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.