Коментар на Калина Крумова и Иво Танев

Голямата изненада е омекчаването на тона от страна на ПП. Омекването при ГЕРБ обаче се наблюдава още от миналата година. Не знам как ПП ще съчинят разказа, ако влязат в такава коалиция, тя би била стабилна, но и нелогична. Това каза за "Твоят ден" Калина Крумова, бивш депутат.

Иво Танев: На властимащите не им харесва политическата ситуация, но им харесва да са в НС

Има две неща, които да откроим - диалогичността и желанието за такава е нещо хубаво, но без доверие не може да има такава. Арогантността и надменността няма да доведат до нищо добро. Имаме нужда да търсим обединение, то наистина е нужно, защото в политиката трябва да си прибереш егото зад вратата и да се опитваш да направиш нещо. Заради ниската избирателна активност депутат се става с под 10 000 гласа", обясни тя.

Иво Танев заяви, че се е гласувало за по-малкото зло. "Нямам очаквания и ми е тъжно. Очаквах това, което се случва в парламента. Мисля, че народът ни прекалено търпи. Избирателите трябва да запомнят, че дори да не гласуват, бойкотът е неефективен, защото близките на кандидатите ще го направят и ще ги вкарат в парламента", посочи той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.