Хелън Мирън беше спряла своя избор на сатенена рокля с дълбоко деколте, съчетана със сандали на платформа

76-тият филмов фестивал в Кан е вече официално открит. Премиерата на филма "Жан дю Бари" на режсисьорката Майвен с участието на Джони Деп привлече на Лазурния бряг киноелита от цял свят.

Майкъл Дъглас, който беше удостоен с почетна „Златна палма” се появи заедно със съпругата си Катрин Зита-Джоунс и дъщеря им Карис.Когато семейството изкачи върха на емблематичните червени стълби, Карис и Катрин целунаха Майкъл  и приковаха вниманието на фотографите. Звездата от „Маската на Зоро”  беше избрала красива разкроена червена рокля с детайл от пелерина с един ръкав.

Хелън Мирън беше спряла своя избор на сатенена рокля с дълбоко деколте, съчетана със сандали на платформа. Тя допълни визията си с диамантени бижута, а прическата й впечатли всички – модерен кок оцветен в синьо. Силно впечатление направи сгъваемото бамбуково ветрило, което тя не спираше да вее пред лицето си. На него имаше надпис #WorthIt или „Заслужава си”, което е популярен хаштаг, възприеман от някои като подкрепящ Амбър Хърд, която беше омъжена за Деп и го съди за домашно насилие.

НА ФЕСТИВАЛА В КАН: Пред камерата на NOVA президентът на журито Рубен Йостлунд

Ел Фанинг очарова всички в бална рокля със структуриран корсаж. Дълъг шлейф от тюл я следваше по стъплата към фестивалния дворец. А обаятелната усмивка, която не слизаше от лицето й беше най-подходящия аксесоар за актрисата.  

Моделът Наоми Кембъл  блестеше в сребриста рокля с дълбоко деколте. Тя носеше  бели слънчеви очила, които поставяше и сваляше сякаш дефилираше на модния подиум. 

Алесандра Амброзио беше избрала прозрачна рокля с качулка на Elie Saab в цвят бордо, украсена с пайети, които пресичаха линията на талията и продължаваха до края на шлейфа. Предизвикателният   тоалет не е от най-новата колекция на дизайнера, а от есента на   2005 г.

Виктория Силвстед изгря на червения килим като слънце в пищен   тоалет от драпиран тюл. Жълтата рокля стоеше прекрасно на модела.

За случая Лейди Виктория Харви заложи на  прозрачна сребърна рокля с изваяна бродерия – тоалет в гръцки стил с дълбока цепка, която разкриваше краката й.

Ума Търман пристигна заедно със сина си Левон Хоук, който също е актьор. Тя беше избрала елегантна рокля в пепел от рози с червена пелерина на Christian Dior.53-годишната актриса позира дълго пред очакващите я фотографи, а модните критици я обявиха за най-стилната дама на вечерта.

Виктория Херви се присъедини към другата си руса бомба Виктория Силвстед на откриващата вечер на 76-ия филмов фестивал в Кан във Франция във вторник.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.