Днес градът отбелязва своя празник

Летният туристически сезон беше открит днес в Приморско. Това се случва в деня, в който черноморският град отбелязва и своя празник.

По обед беше отворен новият филиал на Спешна помощ в Приморско, който ще обезпечи грижата както за хората в региона, така и за туристите, които през летните месеци надвишават 90 000 души. Там ще работят два екипа - един мобилен и един стационарен. При необходимост медицински екипи от столичната спешна болница „Пирогов” могат да бъдат командировани.

На събитията, посветени на празника на града, присъстват министрите на туризма, на здравеопазването и на вътрешните работи.

„След 12-годишна борба, благодарение на съдействието на проф. Нейкова, д-р Меджидиев и д-р Димитров, нещата се случиха”, коментира кметът на Приморско д-р Димитър Германов.

В центъра ще разполагат и с нова апаратура.

„Има ЕКГ апарат, има за теле-медицина, дефибрилатор с ЕКГ апарат”, обясни Диана Иванова, медицински фелдшер.

А медиците в Приморско се надяват да не им се увеличи потокът от пациенти, въпреки прогнозите за силно лято. Официално стартът на туристическия сезон бе даден днес.

„Очакваме между 5-7 % ръст спрямо рекордната 2019 година, последната предковидна година. Така че туристи ще има. Вече от нас зависи как ще ги обслужим”, каза д-р Илин Димитров, министър на туризма.

И представители на туристическия бранш в Приморско са категорични, че са готови да обслужват туристи и то качествено. А сянката на плажа ще остане с непроменени цени, уверяват концесионери.

Владимир Маринов е туроператор и хотелиер. Той сподели в ефира на „Здравей, България”, че се очаква първите туристи от Чехия, България и Словакия да пристигнат още в края на май. Не скри, че повишението на цените е с около 15% спрямо миналата година, което нямало да попречи на сезона.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.