Председателят на парламента е на официална визита в Италия

"Във Ватикана бяха много добре запознати с развитието на политическата ситуация в България. Поощриха процеса за нормализация на политическия ни живот. Кризите в страна от ЕС будят тревога, която е необяснима, особено когато политическите сили имат еднакви външно и вътрешнополитически виждания. Това по-скоро говори за гордост, която е недопустима в нашата религия". Това каза председателят на парламента Росен Желязков от Ватикана, където бе на аудиенция при папата по случай 24 май.

Росен Желязков се среща с папата

"За мен това е най-хубавият български празник, защото е свързан с книжовност, духовност и писменост, с общуването с книгите. На този ден трябва да си пожелаваме само хубави неща. Това беше и темата ми за разговор със Светия Отец. Той пази прекрасни спомени от посещението си у нас през 2019 г.", каза още Желязков. 

По думите му е прекрасна традиция българска делегация да посещава Ватикана на 24 май.

"Разговорът ми с държавния секретар кардинал Перолин беше по-политически. Обсъдихме и Украйна, и РСМ. В християнска Европа най-важно е да градим мостове", отбеляза още председателят на парламента.

Предстои той да се срещне с представителя на Малтийския орден и с италианския си колега.

Кореспондент: Антоанета Николова

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.