В сряда специален гост на събитието ще бъде българския автор Георги Господинов

Започна Пролетният панаир на книгата в парка пред Националния дворец на културата. В най-голямото книжно изложение на открито ще бъдат представени 14 хиляди книги на 144 издателства, които са се разположили на 1500 кв. м площ. Мотото тази година е „Чети и откривай”.

Панаирът на книгата продължава до 4 юни. В сряда специален гост на събитието ще бъде българския автор Георги Господинов, който спечели престижната награда “Букър”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

През целия ден малки и големи любители на книгите се стичаха пред НДК за откриването на панаира. Издателствата бяха готови да посрещнат посетителите с интересни селекции.

„Определено на хората им трябва малко хумор, нещо за разпускане. Отпечатъкът, който остава върху теб и върху въображението ти книгата, не може да го направи нищо друго”, каза Деян Каменов от „Пощенска кутия за приказки”.

Сред най-търсените четива се оказа именно “Времеубежище” на Георги Господинов.

На официалното откриване, приветствано от детска вокална група „Врабчетата”, присъства и премиерът Гълъб Донев, който не пропусна да се пошегува с публиката.

„Гълъб се снима с врабчета е добро начало на история за деца. Но нямам крила като птиците. Крила ми дават книгите”, каза той с усмивка.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.