Турция преодоля успешно един от най-критичните изборни процеси в своята история, заяви той

Турция се нуждае от енергията и приноса на всички свои граждани. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в първата си реч на церемонията по встъпване в длъжност в президентския комплекс.

Турция преодоля успешно един от най-критичните изборни процеси в своята история, заяви Ердоган в обръщението си към представителите на 78-държави, дошли в Анкара да присъстват инаугурацията на турския лидер.

Той изрази благодарност към своите сънародници за доверието и възможността да служи на страната и народа в продължение на още пет години, съобщи Анадолската агенция.

„Ще направя всичко необходимо, за да оправдая оказаното ми доверие от народа, от нашата партия и политическия блок. Готови сме да служим на всеки един от 85-те милиона граждани на Турция, независимо от политическите им възгледи, етническата и религиозната им принадлежност. Ще продължа да служа на Турция!“, увери Ердоган.

ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ: Ердоган печели президентските избори в Турция с 52% подкрепа

Той призова всеки един от гражданите на страната да се сплотят „в период, когато Републиката повече от всякога се нуждае от единство“.

"По случай стогодишнината от основаването на Република Турция страната ни се нуждае от единство. Призовавам жителите на всяка от 81-те провинции към солидарност и сплотеност. Днес е време за единство и укрепване на хилядолетните връзки на обществото от, време да работим за по-доброто бъдеще за нашите деца. Готови сме да изпълним обещанията си към избирателите, както сме го правили през последните 21 години", заяви политикът.

Президентът Ердоган призова представителите на опозицията да уважават волята на народа и "да действат отговорно в името на укрепването на турската демокрация".

Ердоган подчерта, че веднага след изборите през май е започнал „Векът на Турция“ - периодът на просперитет за страната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС