Извършителят има богато криминално досие

39-годишен собственик на фирма за дърводобив умишлено блъсна и влачи лек автомобил и шофьора му в центъра на град Антоново. Инцидентът е от неделя сутрин. Цяло чудо е, че няма пострадали. Оказва се, че това не е първата такава проява на дървосекача. Той обаче никога не е бил задържан, въпреки редицата образувани производства срещу него.

Блъснатият мъж се оказа общински съветник.

Пиян шофьор блъсна мъж на пешеходна пътека във Враца

„Взимам си кафе от автомата, завивам по улицата и ме застига черен джип. Видях на огледалото, че ме наближава с не много голяма скорост. И ме удари един-два пъти. Тегличът се впи в неговата предница, натисна педала на газта. Опитах се да завия към вкъщи, но колата беше неуправляема. Успях да скоча и застанах на платното на центъра. Завъртя джипа към мен и тръгна да ме гази, а аз се мушнах между спрени коли”, разказва Васил Богословов.

Джипът е управляван от Вейдат Расимов – местен дървосекач, с който общинския съветник е имал спречкване и предишен път. 

„На 3 февруари бях нападнат от същото лице с метална щанга и едва се откачих и оживях. Успях да избягам по някакъв начин”, споделя още Богословов. Той предполага, че агресията на мъжа е породена от дейността на Васил като общински съветник.

Наша проверка показа, че Расимов има шест производства - за каране на кола с чужди номера, за шофиране без книжка, унищожаване на чуждо имущество, съден е и за незаконна сеч. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.