Димислава Николова е със „Сарком на Юинг”

Да организираш кампании в помощ на болни хора, но самият ти да изпаднеш в ситуацията на нуждаещ се - това е съдбата на една млада студентка от Хисаря. 21-годишната Димислава Николова се нуждае от спешна операция в Турция, за да продължи да живее. В родния й град, както и града, в който учи - Пловдив, вече текат няколко кампании в нейна помощ.

„Имам много мечти, но в момента най-голямата ми е да оздравея и всичко да бъде наред”, сподели младата жена.

Чаровната усмивка на Димислава по нищо не подсказва, че 21-годишната студентка по българска филология се бори с коварна болест. Момичето, което е във втори курс, преди четири месеца усетило внезапна болка в коляното на левия крак.

„Не ми мина през ума, че може да е нещо толкова сериозно. Цял живот съм спортувала. Лекарите лекуваха болката, но не откриваха причината за нея”, разказа тя.

За съжаление, един ден жената припада от силната болка. Следват обстойни изследвания и биопсия. Тогава чува и страшната диагноза „Сарком на Юинг“.

„Бях в шок, но след това си казах, че ще се боря. Всеки човек има битка, с която трябва да се пребори и очевидно това е моята”, сподели Димислава.

Борбата ѝ за живот я отвежда към турска клиника, където лекарите дават надежда, че тя ще оздравее след операция и няколко химио- и лъчетерапии. „Вдъхват надежда, че мога да запазят костта ми, без да се налага поставянето на изкуствено тяло”, каза още жената. Сумата за лечението - 138 хиляди евро, обаче се оказва непосилна за семейството ѝ.

Съдбата на Димислава докосна сърцата на хората в Хисаря и целият град в момента събира средства за нейното лечение.

„Всички хора се отзовават. Всички предприятия и хотели събират пари. От училището вече събраха 5000 лв.”, разказа кметът на града Пенка Ганева.

„На концерта на Графа събрахме 7100 лв., а вчера, на друг концерт с народни танци, събрахме 4000 лв”, обясни доброволецът Борислав Иванов.

Следващата седмица Димислава трябва да замине за подготвяща терапия в Турция. До момента обаче са събрани едва 100 000 лв.

Ако искате да помогнете, може да го направите, като дарите пари по следната сметка на името на майката Даниела Ганчева Николова

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.