Актьорският състав е изпълнен с холивудски звезди

По родните киноекрани от днес можете да гледате най-новото провокативно произведение на режисьора Уес Андерсън - Астероид Сити. Действието във филма се развива в измислена пустиня в Съединените американски щати около 1955 г.

Планираният маршрут и дневен ред на семинара на Младите звездобройци и космически кадети, събиращ студенти и родители от цялата страна в надпревара за стипендии, е сериозно нарушен от събития, след които светът вече няма да е същият. Може ли непоколебимата любов в хората, които обичаме, да спаси не само нас самите, но и планетата? Отговорът ще полчуим от главните действащи лица в продукцията на Уес Андерсън, който събира на снимачната площадка цяло съзвездие от знаменитости.

Робърт де Ниро пред NOVA: Да си баща е страхотно

„Ние сме актьори, които играят актьори, а моята героиня е филмова звезда, която се подготвя за своята роля. Беше много странно, като че ли играех едновременно трима души. Дълго дискутирахме с Уес  образа ми, начинът, по който се подготвяше,  имах много въпроси относно това как да изобразя толкова любопитен персонаж. Звучи някак налудничаво - да играя актриса”, заяви Скарлет Йохансон.

„Работата на Уес стана все по-перфектна с времето, аз играя режисьор, който има много общи неща със самия него, имаше много дискусии по този повод. Мисля, че в крайна сметка с доста обсъждания героят се получи добре” , обясни Ейдриън Броуди.

ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Бенисио дел Торо ексклузивно пред NOVA за новия си филм

„Веднъж бях гост водещ във Вечерно шоу и бях много нервен по този повод. Изведнъж обаче осъзнах, че ще се превъплътя в герой в най-популярното шоу и на мига се почувствах по-добре. С този филм направих същото, а за образа си във филма се вдъхнових от един много известен телевизионен водещ в Съединените щати, по-възрастен от него. Стремих се да наподобя гласа и поведението му. Името му е Тед Къпъл. Хванах се за него и се почувствах по-стабилен, така и героят ми се получи по-истински”, посочи от своя страна Брайън Кранстън.

„Забавно е! Аз изиграх драматурга Артър Милър, в "Блондинка", обичам препратките и приликите с реалния живот, винаги е много интересно да се превъплътиш във велик човек. Работата с Уес беше подобна, защото сякаш аз трябваше да вляза в неговия облик. Не мисля, четой се е променил, по-скоро е открил как да внесе повече яснота в историите си, в начина, по който ги разказва. Прави го със свой собствен подчерк. Той вижда света по спефицичен начин, достигнал е едно висше ниво на майсторство в изкуството да разбира себе си. Вдъхва чувство на свобода и комфорт чрез своята работа, филмите му са все по-ювелирни. Творчеството му е много различно и интересно . За мен Уес много е израснал”, разкри още Броуди.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.