Тя трябваше да се проведе днес

Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС беше отложена за втори пореден ден. Очакваше се тя се състои сряда, след като отпадна от графика на двете коалиции вчера.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че разговорът ще се състои. „Тези лидерски срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо. През вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат и с г-н Петков бяхме в непрекъсната комуникация, за да се проведат заседанията на Комисията по енергетика, на Комисията по отбрана. Така че днес ще се видим”, каза Борисов пред журналисти.

ЛИДЕРСКА СРЕЩА: Очаква се нов разговор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

По-късно обаче стана ясно, че лидерите на формациите в управляващото мнозинство отново няма да се срещнат - по настояване на ГЕРБ. 

“Лидерската среща пак бе отложена и моят призив е да оценим необходимостта от структуриран диалог, на който да е ясно какви са ангажиментите и как се изпълняват. Това важи и за двете страни”, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов. 

Припомняме, че първоначалната заявка на лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ беше да се събират всеки вторник.

Вижте повече във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.