Toй изгря като един най-големите таланти в европейския футбол

Еден Азар обяви, че прекратява професионалната си футболна кариера. 32-годишният белгиец беше без клуб откакто бе освободен от "Реал" Мадрид това лято, след като договорът му с „белия балет“ бе разтрогнат.

Азар изгря като един най-големите таланти в европейския футбол и бе с ключов принос за шампионската титла на Франция на "Лил" през 2011. Той бе обект на горещ интерес от грандовете в Европа и в крайна сметка премина в "Челси", където се превърна в един от най-ефективните и постоянни футболисти на „сините“. Той изигра и 126 мача за националния отбор на Белгия.

СЛЕД ОТПАДАНЕТО ОТ МОНДИАЛА: Звездата на Белгия се отказа от националния отбор

„Трябва да се вслушаш в себе си и да кажеш „стоп“ в правилния момент. След 16 години и над 700 мача, които изиграх, реших да сложа край на професионалната си кариера. Успях да сбъдна мечтата си, играх и се забавлявах на много терени по света. По време на кариерата ми имах щастието да се запозная с велики мениджъри, треньори и съотборници – благодаря на всички за тези прекрасни моменти, ще ми липсвате. Искам да благодаря и на клубовете, за които съм играл: "Лил", "Челси" и "Реал" Мадрид; и да благодаря на РБФА за това, че играх за Белгия. Специални благодарности на семейството ми, моите приятели, съветници и хората, които бяха близо до мен както в добри, така и в лоши времена. На последно място, огромни благодарности към вас, моите фенове, които ме следвахте през всичките тези години, и за куража, който ми давахте. Сега е време да се насладя на близките си и да опитам нови неща. Ще се видим скоро извън терена, приятели“, се казва в поста на Азар в Instagram. 

Източник: БГНЕС