Сигналът е подаден малко след 21 часа

Пожар пламна в четвъртък вечер в жилищен блок в Петрич. Сигналът е подаден малко след 21 часа. Пристигналите на място пожарникари са заварили огромни пламъци, излизащи през прозорец на апартамент. За щастие жената, която живее там, е успяла да излезе навреме. 

Част от хората били изведени, останалите обаче, не са успели да напуснат блока, тъй като стълбищното пространство е било задимено. Само бързата намеса на пожарникарите е предотваритила разпространението на огъня. 

Пожарът е бил потушен бързо, но щетите от огромните количества вода са наводнили няколко апартамента. 

Пожар пламна в апартамент в Петрич (ВИДЕО)

Много бързо пламъците обхващат всички стаи в апартамента на третия етаж. "Изгърмя нещо отгоре, погледнах да не е станало нещо на улицата и гледам блока гори", разказа съсед. 

"Веднага тръгнахме надолу по стълбите, обаче имаше много задушлив пушек. Той се качваше нагоре по стълбището и като отворихме входната врата, всичко беше пушилка. Слязохме, но някои наши комшии не можаха", посочва съседка. 

Сред най-засегнатите след пожара е семейството на Петър и Кирилка. Техният апартамент се намира точно под опожарения. "Гореше всичко. В момента, в който звъннахме на пожарната изпукаха прозореца от самата топлина. В бързината взех бебето, по-голямото дете го облякох и слязохме всичките. Пожарните бяха две. Беше нещо страшно!", каза Кирилка. 

"Евакуирахме се с две малки деца, едното на 3 годинки, другото на 6 месеца. Долу имаше полиция, пожарни, хора", посочи Петър Немцов.

Семейството е нощувало при роднини. Застраховка на жилището нямат, пари за ремонт също. "Пораженията са буквално много и жилището е негодно за живот вече", допълни Немцов.

Жената от опожарения апартамент е живеела сама. Преди 2 седмици мъжът ѝ починал. Според съседи е възможно пожарът да е избухнал, заради незагасени свещи. Самата тя е обяснила, че огънят е тръгнал от късо съединение на отоплителен уред.