Лидерът на БСП призова за обединение срещу модела "ГЕРБ"

Призовавам всички да се обединим срещу ГЕРБ на балотажа. БСП води тази битка последователно и резултатите ни показват, че тя се увенчава с успех. Това коментира лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя добави, че очаква кандидатът на БСП - Ваня Григорова, да се разграничи от евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ. В коментар за предстоящия балотаж в София Бойко Борисов заяви, че "по-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност".

Борисов за балотажа в София: По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност

„Очаквам нашият кандидат да се разграничи от тази позиция на Борисов. Смисълът на битката в София след 18 години управление на ГЕРБ е това управление да бъде сменено. Не мога да си представя, че кандидатът ни ще бъде избран с гласовете на ГЕРБ, срещу чийто модел се борим всички”, добави Нинова.

Нинова: БСП се връща в местната власт с повишено доверие

По отношение на решението на ВАС за връщане на машинното гласуване за балотажа, Нинова подчерта, че щом така е решил съдът, така трябва да бъде.

Тя подчерта, че казаното от БСП в изборната нощ се потвърждава. „Партията се връща сериозно в местната власт", отбеляза Нинова.