Елена Дариева и Петър Чолаков с коментар по темата

Призивите за оставки са логични. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS политологът Елена Дариева, по повод протеста на фенове пред Националния стадион.

Дариева коментира и темата за дерогацията. Според нея тя е удобен подстъп от гледна точка на позициите на ГЕРБ, защото дава легитимност на евроатлантическото мнозинство. „Това дава възможност на критиците на кабинета да кажат, че тези, които подкрепят дерогацията, подкрепят Путин”, добави Дариева. По думите и всеки един от политическите субекти преследва интересите си. „Ако успеят ДБ и ПП да удържат единството в коалицията със скърцания ще стигнем до месец март”, каза тя.

Алтернатива на управлението: За сигналите от опозицията за ново мнозинство

 Според Петър Чолаков трябва да бъде поставен въпросът за полицейското насилие. „Министър-председателят правилно каза, че трябва бързо да станат ясни полицаите превишили правата си”, каза Чолаков. По думите му всеки се опитва да прехвърли отговорността. „Основната стратегия на ГЕРБ и ДПС е да пресират все повече ДБ-ПП, с която са партньори, но се опитват да им извиват ръцете и да ги стопяват електорално”, добави той.

„Мисля, че Пеевски се опитва да влезе в ролята на най-големия евроатлантик в държавата и да открадне темата от ДБ-ПП”, уточни Чолаков.

Според Чолаков, подходът на Терзиев и искането му за среща с лидерите на партиите в СОС е основателен. „Нормално е да се потърси среща с всички, за да има диалог”, каза той.