В 20 ч. пред сградата на Националната футболна база беше планиран нов протест

Проверка и от Антикорупционната комисия. Борислав Михайлов беше извикан в КПКОНПИ. Той е бил изведен от сградата на футболния съюз и малко преди 14 ч. следобед е влязъл в Антикорупционната комисия. 4 часа по-късно излезе, но беше лаконичен пред медиите.

"Имаме колективен орган, на който аз трябва да кажа какво ще направя. Естествено, че чувствам вина. Но за вчерашния не чувствам вина, защото това е мач на УЕФА и тя решава къде, кога да се играе и дали да е с публика", посочи той. 

Първи коментар на Борислав Михайлов след разпита в Антикорупционната комисия

За неговата оставка настояват не само политици, но и футболни клубове. Пред камерата на NOVA, призив дойде и от един един от близките до него хора - Наско Сираков. "Бих призовал Боби да си подаде оставката. Това е срамна работа. Нека те запомнят с нещо добро, не може цялата държава да е срещу теб и ти да продължаваш да опорстваш", каза Сираков. 

Първи коментар от БФС за ексцесиите имаше още снощи, от вицепрезидента на съюза Емил Костадинов. "Правилно беше, че УЕФА затвори стадиона. Ако имаше публика на стадиона, щеше да е много лошо", посочи той. 

"Ръководството на БФС го избират клубовете, а не феновете. За да са толкова агресивни трябва да има причина. Но организанорите на самия протест и феновете трябва да кажат защо е бил агресивен протеста", добави Георги Иванов. 

Борислав Михайлов е на разпит в Антикорупционната комисия

В 20 ч. пред сградата на Националната футболна база в Бояна беше планиран нов протест. В периметъра имаше 12 патрулки, водно оръдие, пожарни, линейки и полицейски бусове. По-късно стана ясно, че на мястото е имало непълнолетни лица, от които са иззети боксове, нож, палки, нацистко знаме и пиротехника. Издадени са пет акта на родителите им. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Репортер: Павлета Рашкова