Огънят е тръгнал от запален комин

Пожар остави 24 семейства на улицата. Инцидентът е от Стара Загора, а огънят е тръгнал от запален комин. Покривът е изцяло опожарен, а жилищните етажи са необитаеми след потушаването на пожара. 

Снежното бедствие в Северна България: Областните управители с последна информация

В три през нощта Валентин, съпругата и детето му чули силен шум и тропане по вратата. "Пожарна и полиция ни евакуираха много бързо, защото стихията се беше разбушувала. Бързо се отзоваха и от общината и помогнаха на всички нуждаещи се", спомня си той. 

Баба Илийка със сълзи на очи сподели, че е преживяла нещо ужасно. "Благодарение на полицаите сме спасени. Ужасяващи са последиците при нас. Не е възможно скоро да се живее в жилищата. В момента живея при приятели, но ще ми осигурят общинско жилище", обясни тя.

От общината посочват, че е обявено частично бедствено положение. "Назначена е Комисия по бедствия и аварии, която в момента прави оглед. Ще трябва да направим конструктивно становище, за да се види дали блокът е безопасен. През април или май догодина може да бъде извършен ремонт. Първо трябва да се осигурят средства. Няма бедстващи, всички нуждаещи се са настанени в общински жилища", отбеляза Ангел Стоманярски.

Повече гледайте във видеото.