Димитър Балтов и Атанас Димитров с коментар по темата

Цените в България бележат сериозно завишение. Заради това много от сънародниците ни избират да почиват в страните около нас. Между 550 и 700 лева на човек в двойна стая ще струва пакет в курорт в Сърбия за предстоящите празници. В цената е включено не само настаняване, но и транспорт, закуска и вечеря, ползване на спа пакет и новогодишен куверт. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Димитър Балтов от „Обединение Бъдеще за туризма”.

40% по-високи цени за новогодишни куверти

Той уточни, че туроператорските фирми бележат сериозен ръст в предлаганите пакети и през тази година те ще са осъществили повече почивки.

Според Атанас Димитров от БХРА българските зимни курорти, планини и природа са с класа над всички около страната ни. „Обстановката, в която бизнесът функционира в момента, е сложна. Трябва да уважаваме българския бизнес и да насочим потреблението си към него, защото това са средства, които се връщат в нашето образование, здравеопазване и цялата социално-икономическа сфера. За да бъде ДДС 9%, това е дълга и обоснована битка”, добави той.

По думите му българската статистика показва, че този данък инкасира повече проходи в хазната, отколкото, ако е 20%.

Целия разговор гледайте в видеото.