През 2010 г. Симона чува тежката диагноза – множествена склероза

Той прави 11 крачки преди всеки скок –лекоатлетът Тихомир Иванов и Симона от Плевен заедно ще извървят пътя към нейното прохождане. Защо най-добрият български лекоатлет влиза в кауза, в която всеки ден ще върви по 11 хиляди крачки, а на всеки 1000 крачки ще дарява по 11 лева?

Симона Цветанова е 31 г. от Плевен. През 2010 г. чува тежката диагноза – множествена склероза. Оттогава тя не спира да мечтае да проходи самостоятелно. „Много трудно се открива това заболяване. С течение на обстоятелствата на следващата година, след като завърших, не можех да стана от леглото и трябваше да постъпя в болница по спешност”, разказва Цветанова.

Липсва животоспасяващо лекарство за страдащи от рядко заболяване

От 2017 г. състоянието ѝ се влошава, сега тя вижда надежда в роботизирана рехабилитация, която е непосилна за семейството ѝ. Тя посочва, че на година нужната сума е около 35 000 лв. и не може да бъде определен срок, в който ще трябва да я посещава. 

За нейната кауза решава да ѝ помогне най-добрият ни състезател в скока на височина  Тихомир Иванов. „Инициативата е планирана от доста време. Тя се свърза с мен и си казах, че няма случайни неща и тя е моя човек”, заявява той.

Още в първите дни инициативата бързо набира популярност. Можете да помогнете на Симона по следните начини:

Със SMS на номер - 17 777 с текст:  DMS SIMI