Нещата трябва да се случват институционално, заяви съпредседателят на ПП

„Всяко решение за уволнение или назначение на министър е задача на Николай Денков и Мария Габриел”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в кулоарите на парламента.  

Той защити и Асен Василев за коментарите му в сряда. „Той каза, че всеки министър трябва да си носи отговорността за действията. Каза, че ако бюджетът не бъде приет, той ще си подаде оставката. За други оставки не е говорил”, каза Петков.

Борисов: Хинков е министър на ПП-ДБ, в никакъв случай не е наш

По отношение на Христо Хинков той настоява да се следва институционалността, а решението и отговорността ще го вземат Денков и Габриел, които могат да поискат оставката.

„Борисов има собствено мнение и го изказва по медиите. Колегите от ГЕРБ да знаят, че всяко решение се взима след лидерска среща, а индивидуалните медийни изяви нямат стойност”, подчерта Петков.

Освен това каза, че е бил в Брюксел и очаква през декември да се придвижат нещата по темата „Шенген”.

„Още нямаме за обявяване добри новини, но виждам обръщане на голяма част от по-големите скептици. Надявам се, че декември може да имаме и добра новина”, каза Петков.

По отношение на отмяната на дерогацията, Петков каза, че това трябва да стане от 1 март, защото е необходима подготовка за това.