От ДСБ, част от „Демократична България”, обясниха, че застават зад Христо Хинков

Министър Христо Хинков е дългогодишен член на „Демократи за силна България”. Той се ползва с нашата подкрепа за битката си с корупционни практики, както и всеки един друг министър в настоящия кабинет, който води такава. Това каза депутатът от ДБ Йордан Иванов. 

„Буди недоумение как цялата политическа власт в страната вече втори ден се занимава с директора на една болница, за който има експертен доклад за съществени нарушения на Закона за обществените поръчки”, добави народният представител. 

Борисов: Хинков е министър на ПП-ДБ, в никакъв случай не е наш

От ДСБ определят като притеснително вчерашното изказване на финансовия министър Асен Василев за подкрепата, която всеки министър трябва да има от премиера и партиите, подкрепящи управлението, за политиките, които води.

„Изказването за това, че всеки един министър в кабинета сам трябва да търси своята политическа подкрепа, нас ни притеснява, защото това автоматично означава, че всеки министър сам трябва да говори с ГЕРБ и ДПС”, каза още Иванов. 

Според него Василев дължи обяснение на народните представители от групата му „трябва ли министрите да говорят с ГЕРБ и ДПС и ако не получат тяхната подкрепа, да си подадат оставката”.