„Тейлър Суифт е медиен феномен", каза Валерий Тодоров по повод избора ѝ за "Личност на годината"

„Америка се връща към себе си от хубавите либерални времена, когато либералното поведение в изкуството се оценяваше от публиката. Тази консервативна, масова (в хубавия смисъл) култура, която е далеч от новите средства за комуникации, която  пълни стадиони, показва връщане към либералната Америка. Тя не е черна, а е бяла. Прекалената политическа коректност не е политкоректна”. Това коментира медийният експерт Георги Лозанов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS за избора на Тейлър Суифт за Личност на годината на списание TIME.

Певица милиардерка стана "Личност на годината" на списание TIME

Тъй като сред номинираните бяха Путин, Чарлз III, Си Дзинпин и Барби, Лозанов сравни, че ако в България има подобна класация, това означава вместо Делян Пеевски и Костадин Костадинов да изберат Белослава. „Тази оценка е на медийно присъствие. Много лош сигнал би било, ако беше избран Путин”, допълни Лозанов.

Журналистът Валерий Тодоров изтъкна, че сред номинираните е имало и крал. „Суифт е медиен феномен. Тя е на пета позиция в списание „Форбс” за най-влиятелните личности в света, нейният албум е най-стриймвания. Нейната продукция е медиен феномен, защото тя съчетава предимствата на старите и новите технологии, на старите и новите медии. Тя прави един вид разкази за времето”, каза Тодоров. „Класацията на списание TIME е за личности, групи и явления. Нека припомним, че в тяхната класация е попадал Хитлер – 1938 г., Сталин – 1939 и 1942 г. Там са почти всички американски президенти”, припомни той.